Hengelen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Heel wat disciplines

De hengelsport bestaat uit heel wat disciplines en elk heeft zijn eigen specifieke noden en kenmerken. Zo kun je het karpervissen niet vergelijken met vliegvissen of het vissen aan de kustlijn. Om u wegwijs te maken en u zin te doen krijgen om een lijntje uit te werpen, willen we een zo ruim mogelijk aanbod creëren. De Schorre in Boom beschikt over een aantal grote vijvers waar u niet alleen laten kijken maar waar u ook zelf actief aan de slag kunt en de laatste nieuwigheden kunt uitproberen. Geef toe, dit is wat je verlangt van een event rond hengelen!

Guido Vinck: dé ambassadeur!

In België lopen er niet veel vliegvissers rond die net als Guido Vinck naam en faam hebben opgebouwd op zowel nationaal als internationaal vlak. Zijn palmares tart alle verbeelding en hij geniet binnen de wereld van de hengelsport dan ook alle respect. Met zo’n palmares zouden velen naast hun schoenen beginnen lopen, maar zo is Guido helemaal niet. Ook al was hij meervoudig “Wereldkampioen Fly Casting” en jarenlang eindredacteur van het magazine "Beet", hij is de eenvoud zelve gebleven, bereikbaar voor alle vissers en nog steeds bereid om iedereen met raad bij te staan. We zijn dan ook fier dat Guido mee aan de wieg staat van de cluster "Hengelsport". We zijn er zeker van dat we hierdoor niet achter het net zullen vissen.

Jeugd

De jeugd kan tijdens Countrylife ook zijn eerste stapjes in de hengelsport zetten. Tijdens de beurs kunnen jeugdige aspirant-vissertjes een lijntje uitgooien onder begeleiding van ervaren hengelaars. Er zullen ook startpakketten beschikbaar zijn voor de jeugd, inclusief 1 jaar lidmaatschap van Sportvisserij Vlaanderen.

Sportvisserij Vlaanderen

Sportvisserij Vlaanderen is de erkende sportfederatie voor de hengelsport in Vlaanderen. Sinds 1979 verenigt zij Vlaamse hengelaars. Met een goede 380 clubs en 13000 beoefenaars vertegenwoordigt zij een mooi aandeel van de hengelsporters op zoet en zout. Vlaanderen is een echte hengelregio, ook al beschikken we niet over de mythische wateren zoals de Nederlanders of de Zweden. Vele tienduizenden Vlamingen zoeken elk weekend het zoete en zoute water op om te hengelen.

Sportvisserij Vlaanderen ondersteunt hen daarin door te fungeren als kennis- en documentatiecentrum voor de hengelsport. Zeker voor beginnende hengelaars is zij een welkom aanspreekpunt om hun weg te vinden in de hengelsport. Daarnaast staat zij ook in voor de hengelcompetitie, een tak die al de nodige kampioenen heeft voortgebracht en voortbrengt. Enkelen kan u overigens tijdens Countrylife aan het werk zien.